Постановката „Приказка за светофара“ на казанлъшкия театър „Л. Кабакчиев“ в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“- гр. Елхово

Публикувано преди 11 години  |  Общество, Снимки

Днес  19.11.2012 г., постановката „Приказка за светофара“ на казанлъшкия театър „Л. Кабакчиев“ направи съпричастни с основните правила за безопасно пресичане учениците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“- гр. Елхово.

ОУ „Св. св. Кирил и Методий“- гр. Елхово е партньор към проекта „С професионализъм и доверие“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, заедно с още две училища от гр. Ямбол – ОУ „Николай Петрини“ и ОУ „П. Р. Славейков“ и средствата за постановката са осигурени от проекта.

Проектът стартира на 04.01.2012 г. и в неговата реализация участват 36 ученици от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, от които 23  са със специални образователни потребности. 36-те ученици се обучават в три интерактивни ателиета, оборудвани със средства по проекта: „Работа с глина и  др. материали“, „Рисуване“ и „Музика“.

За учениците, участници в проекта бяха проведени три екскурзии – до гр. Котел, гр. Казанлък и гр. В. Търново. С интерес взеха участие и в екопоходите до древното селище Кабиле, до местността „Бакаджика“ и до манастира „Св. Троица“.

За родителите на участниците в проекта бяха проведени 6 семинара по вълнуващи ги теми. За учителите в трите училища се проведоха множество семинари и срещи, относно обучението, възпитанието и възможностите за интегриране на учениците със специални образователни потребности.

Във връзка с  1 ноември – Денят на народните будители, учениците посетиха етнографския музей в гр. Елхово.

Работата по проекта е към своя край. Учениците с желание се включват във всички провеждани инициативи и с интерес очакват предстоящия хепанинг, който ще се проведе на 15.12.2012 г. в гр. Ямбол.[nggallery id=“707″]


Статията е публикувана на 19 ноември 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА