Откриха новия Център за спешна медицинска помощ в Елхово (+снимки)

Публикувано преди 3 месеца  |  Общество

В град Елхово днес официално бе открит Център за спешна медицинска помощ. На кратка церемония д-р Веселина Коева – Директор на ЦСМП-Ямбол и кметът на Община Елхово Петър Гендов тържествено прерязаха лентата на новия Център за спешна медицинска помощ в Елхово. Аархиерейският наместник ставрофорен иконом Николай Клюнков отслужи благодарствен молебен и освети Центъра за спешна медицинска помощ.

д-р Веселина Коева отправи благодарности към всички, които са били ангажирани с реализирането на този проект, но най-вече на хората работещи в структурата на ФСМП-Елхово, защото без тях този проект нямаше да се осъществи, допълни още тя.

В приветственото слово към гостите кметът на Община Елхово г-н Петър Гендов пожела здраве на служителите на ЦСМП-Елхово, както и на техните семейства.

След церемонията д-р Коева подари на д-р Стефан Капинков – завеждащ ФСМП Елхово, икона на Света Богородица, с пожелания тя да закриля всички работещи в центъра.

Центърът за спешна медицинска помощ бе реализиран благодарение на национален проект, стартиран през 2018 година от Министерството на здравеопазването. Чрез него се извършиха дейности по още стотици центрове в цялата страна. С подкрепата на Община Елхово и ОбС-Елхово стана възможно реализирането на този проект, чрез редица  процедури, които съпътстваха неговото изпълнение. Новият филиал в Елхово ще осигури подходяща и ефективна здравна инфраструктура, допринасяща за подобряване качеството при оказване на медицинска помощ на населението на територията на община Елхово.Статията е публикувана на 28 ноември 2023


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Растителните диети снижават риска от сънна апнея, съобщи ДПА, позовавайки се на ...
Новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 18, ...
Министър-председателят акад. Николай Денков заяви, че е нормално когато се инициира политическо ...
Надявам се още днес да има работещи комисии в Столичния общински съвет, ...
Мадалина Геня е модел и актриса. Дамата направи фурор с филма Дълбок ...
Защитникът на Порто Пепе стана най-възрастният футболист, играл във фазата на елиминациите ...
Трима мъже откриха днес огън с автоматично оръжие по автомобили в задръстване ...
По време на събиране на средства в Сан Франциско, президентът на САЩ ...