Фалшиви маркови парфюми и часовници задържаха митничарите на Лесово

Публикувано преди 11 години  |  Криминално

Недекларирани часовници и парфюми-менте с фалшифицирани лога и етикети на 16 световноизвестни търговски марки задържаха митническите инспектори на митнически пункт Лесово при извършените проверки през последното денонощие.

204 контрабандни парфюма в опаковки от 75 до 100 мг са открити в три кашона между лични вещи в товарното помещение на микробус с молдовска регистрация. Микробусът марка „Мердецес” е е влизал в страната от Турция в 20 часа снощи. Задържаните парфюми са с марки Chanel, Lacoste, D&G, Nina Ricci, Armani, Hugo Boss, Paco Rabanne и др. Съставен е акт за нарушение на Закона за митниците срещу молдовски гражданин с инициали I.C. За случая ще бъдат сезирани официалните правопритежатели на съответните търговски марки в изпълнение на Регламент 1383/2003 на ЕС и Закона за марките и географските означения.

Други 280 недекларирани ръчни часовника са иззети при щателна митническа проверка на влизащ в страната от Турция ТИР с румънска регистрация. Срещу шофьора на камиона – турски гражданин с инициали М. А. е съставен акт за митническо нарушение. Опитите за контрабанда са разкрити съвместно със служители на Гранична полиция.
Въпреки натоварения трафик, митнически пункт Лесово работи при обичайно засилен митнически контрол на всички превозни средства и пътници, като при проверките се използва новото рентгеново оборудване и специализираните халета за митнически проверки на пункта.


Статията е публикувана на 20 ноември 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА