Снимки: Интресни занимания в ЦДГ”Надежда” по НП”С грижа за всеки ученик”, с родители и близки на децата

Публикувано преди 11 години  |  Общество, Снимки

От месец Октомври 2012г. в ЦДГ „Надежда” стартира за втора поредна година проект „Да се научим, за да сме успешни в училище” по Национална Програма „С грижа за всеки ученик”. Сформираните групи са четири, като обхващат деца от 5 до 7 годишна възраст.

Освен индивидуални занимания с децата за ограмотяване по Български език и литература се планират и провеждат занимания, на които родителите са желан гост и партньор.
На 20.11.2012г. такова занимание се проведе с децата, включени в проекта от двете подготвителни групи. На организираното от учителките Женя Михайлова и Жулиета Георгиева състезание „Помисли и бързо отгатни” децата показаха на своите родители наученото до момента. Подредиха, назоваха и разказаха епизоди от любими приказки, показаха своите обогатени знания за сезона есен и в състезателен дух отборите се справиха блестящо с отгатването на гатанки.

Изборът на състезание с гатанки не бе случаен, защото малките литературни жанрове обогатяват речниковият запас на децата. Те са подходящо средство за изработване на ясна дикция. Малки по обем, без подробни описания, в гатанките се разкрива само най-характерното за обекта. Те съдържат в себе си логическа задача и децата обичат да ги слушат и отгатват.

Благодарим на родителите, които се отзоваха на нашата покана и станаха част от дейностите по проекта. Само така, с общи усилия и желание за съдействие и взаимна подкрепа резултатите ще са видими и значими.[nggallery id=“710″]


Статията е публикувана на 21 ноември 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА