Иновативен урок по биология и здравно образование в ПГ „Св. Климент Охридски“ – Елхово (+снимки)

Публикувано преди 3 месеца  |  Образование

На 04.12.23г. в кабинет 203 на ПГ „Св. Климент Охридски“ се проведе открит урок по биология и здравно образование на тема: „Забавна генетика“.

Госпожа Маринка Стоева и учениците от 10-б клас представиха един иновативен урок от смесен тип по модела на „Обърнатата класна стая”. Учениците с ентусиазъм използваха дигиталните технологии, включиха се в състезателни игри – онлайн и от телефоните си, отговаряха на въпроси, решаваха интерактивни генетични задачи, презентираха проекти и решаваха тестови задачи с помощта на изкуствен интелект.

Домашната работа беше експериментална задача на тема „Родословно дърво на моята фамилия и обремененост от далтонизъм“, поставена в Microsoft Teams. Образователната игра, създадена в платформата Kahoot, даде възможност на учениците да демонстрират знания и бързина при използване на мобилните си телефони. В образователната платформа LearningApps.org, те решаваха различни по вид и предназначение интерактивни упражнения. Участниците в иновативния урок представиха свои проекти на теми „Изкуствен интелект“ и „Училище на бъдещето“ и демонстрираха решаването на тестови и генетични задачи с – Chat GPT и My AI. Съревнованието за правилно решаване на поставените задачи между учениците и изкуствения интелект завърши в полза на 10-б клас.

Гости на урока бяха ръководството и учителите на гимназията, и членове на обществения съвет на училището.Статията е публикувана на 5 декември 2023


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Вероятно всеки човек има поне един познат, който винаги изглежда в отличен ...
Американски специалисти разработват метод за дълбока мозъчна стимулация, който би бил полезен ...
Намиращо се в Пазарджик голямо светилище на Асклепий може да изчезне заради ...
Въпреки предприетите своевременни и последователни действия на здравните власти и осигурените значителни ...
Лионел Меси има 8 Златни топки. Той е многократен шампион в ШЛ ...
Бившият футболист на Барселона и бразилския национален отбор Дани Алвеш бе признат ...
В украинските социални мрежи от десетина часа циркулират съобщения, някои от тях ...