Запалиха светлините на коледната елха в Елхово (+снимки)

Публикувано преди 3 месеца  |  Общество

С много настроение в присъствието на десетките деца и техните родители, светлините на коледното дърво пред сградата на общината в Елхово засияха тази вечер на централния площад. Това е първото събитие от поредицата коледно – новогодишни прояви, подготвени за жителите и гостите на града в празничния месец декември.

Празничната вечер бе изпълнена с тематични коледни песни в изпълнение на вокална група „Чучулига“, вокална група „Яница“ към Общински детски комплекс и вокална група „Елховски славеи“ към ОУ „П. Хилендарски“ с ръководители Вълка Ангелова и Стоян Иванов. Песни изпълниха още децата от ДГ „Невен“ с учителки Снежана Желева и Красимира Михалева, ДГ „Надежда“ с учители Вася Георгиева и Мария Тонева, както и вокална група „Вдъхновение“ при НЧ „Развитие – 1893“ с ръководител Елена Иванова. И тази година в събитие участие взеха танцьорите от ДЮТС „Яница“ към ОДК Елхово с ръководител Цветанка Христова.

За най-малките жители на Елхово бе поставена специална пощенска кутия до елхата, в която всяко дете имаше възможност да остави своето писмо с желания до Дядо Коледа. Това събитие направи вечерта пълна с радост, веселие и детски смях, напомняйки за чара на предстоящите празници.

Към развълнуваните малки момичета и момчета се обърна кметът Петър Гендов. „Пожелавам ви прекрасни празници! Бъдете здрави, разбира се – и много, много послушни. Носете радост и гордост на вашите родители. Сбъдвайте мечтите си„, каза кметът и даде начало на отброяването до светването на стотиците пъстри светлини, които традиционно красят града ни през декември.

Коледната елха грейна, а заедно с нея и цялото пространство. И както всяка година, кулминацията на събитието бе празничната заря. Запалването на светлините бе емоционално, вълнуващо и споделено от всички. Коледният дух е вече в Елхово и в домовете на всички нас.

 Статията е публикувана на 6 декември 2023


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Растителните диети снижават риска от сънна апнея, съобщи ДПА, позовавайки се на ...
Новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 18, ...
Министър-председателят акад. Николай Денков заяви, че е нормално когато се инициира политическо ...
Надявам се още днес да има работещи комисии в Столичния общински съвет, ...
Бившият футболист на Барселона и бразилския национален отбор Дани Алвеш бе признат ...
Мадалина Геня е модел и актриса. Дамата направи фурор с филма Дълбок ...
Украйна все още може да спечели войната, започната от Русия. За да ...
Министърът на отбраната на Беларус, Виктор Хренин заяви, че Украйна е съсродоточила ...