На официална церемония в Румъния Живко Иванов бе награден за спечелването на четвъртата балканска титла

Публикувано преди 2 месеца  |  Спорт

През уикенда се проведе официална церемонията по закриването на сезона на Балканския мотоциклетен съюз (BMU) в ски курорта Пояна Брашов, Румъния. На церемонията бе връчен плакет и купа на Живко Иванов от „Елхово рейсинг клуб“в клас „S3 – Супермото“. Балканският шампионат приключи през месец август тази година. В него Живко Ивановe бе безапелационен Балкански Шампион за сезон 2023 с максимума от 300 точки – шест победи от шест състезания. Последното състезание на състезателят от Елхово Рейсинг Клуб бе на писта Premier Raceway Brasov Romania, където бе награден през уикенда. Това е четвърта балканска титла за Живко Иванов, като предходните три титли бяха в класовете SM65, SM85 и отново клас „S3 – Супермото“.

Освен титлата Балкански Шампион, Живко Иванов за четвърта поредна година е и Вицеевропейски шампион.

Дни преди Коледа, Българската федерация по мотоциклетизъм Bulgarian Motorcycle Federation също ще награди призьорите от Републиканските шампионати за 2023 година на специална церемония в пловдивската зала „Колодрума“. Събитието, което ще се проведе на 21 декември от 14 часа, ще събере състезателите ни в мотокроса, супермото, ендуро, драг и писта, както и партньорите на БФМ. На него Живко Иванов ще получи своята четвърта републиканска титла.

На церемонията в Пловдив ще бъде награден още един състезател от „Елхово рейсинг клуб“. Това е Петър Георгиев, който е класиран на второ място в клас МХ Сеньор (мотокрос).Статията е публикувана на 11 декември 2023


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Вероятно всеки човек има поне един познат, който винаги изглежда в отличен ...
Американски специалисти разработват метод за дълбока мозъчна стимулация, който би бил полезен ...
Намиращо се в Пазарджик голямо светилище на Асклепий може да изчезне заради ...
Въпреки предприетите своевременни и последователни действия на здравните власти и осигурените значителни ...
Лионел Меси има 8 Златни топки. Той е многократен шампион в ШЛ ...
Бившият футболист на Барселона и бразилския национален отбор Дани Алвеш бе признат ...
В украинските социални мрежи от десетина часа циркулират съобщения, някои от тях ...