Бронзов медал от турнир по борба в Горна Оряховица за Дилян Караколев (+снимки)

Публикувано преди 5 месеца  |  Спорт

134 таланти от 28 клуба от Турция, Македония и България спориха за отличията в турнира за деца „Никола Петров“ в Горна Оряховица, с който бе отбелязана 150-та годишнина от рождението на именития борец, 50 години от откриването на спортната зала, носеща неговото име и 30 години от преучредяването на клуба по борба „Локомотив” в града.

Спортен клуб по борба „Стефан Караджа“ – Елхово  взе участие само с двама състезатели – Дилян Караколев и Димитър Петков. На него право да участват имаха само деца роден през 2011, 2012 и 2013 година.

В оспорвана надпревара в категория до 35 кг. (деца I – група), Дилян Караколев стигна до бронзово отличие в турнира. На същия турнир преди точно една година Дилян се окичи със сребърно отличие, но в категория 30 кг.  Другият наш представител Димитър Петков в категория до 47 кг. (деца II – група) бе на крачка от медалите.  Той се класира на 5-то място, като зад него в класирането бяха състезатели от Ямбол, Сливен, Гълъбово, Шумен, Русе и Търговище.

Куп медалисти от големи първенства изгледаха схватките – Армен Назарян, Явор Янакиев, Иво Ангелов, Румен Павлов, Александър Костадинов и Нено Ненчев, а всички медалисти от турнира получиха и книга „150 години Никола Петров“.


Статията е публикувана на 12 декември 2023

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА