Областният управител разговаря с шефовете на ЕВН относно тяхната готовност за зимата

Публикувано преди 11 години  |  Общество

Областният управител Димитър Иванов се срещна и разговаря с председателя на Управителния съвет на ЕВН България Електроразпределение инж. Роналд Брехелмахер и Константин Величков, член на УС на ЕВН България.

Пред областния управител на област Ямбол гостите представиха направените инвестиции от фирмата в енергийната инфраструктура на Югоизточна България.

По време на разговорите и в контекста на очакваните снеговалежи Димитър Иванов постави пред ръководителите на ЕВН България въпросът за по-близкото и ефективно сътрудничество по време на тежка зимна обстановка. Областният управител посочи тежките погранични райони от областта, където най-често хората страдат при усложнена зимна обстановка, важността на ГКПП Лесово и защитата на населението. От фирмата гарантираха, че имат готовност за зимата, като са закупили нови дизел генератори за тежки аварии, 2 нови АТВ оборудвани с вериги за труднодостъпни места, както и цялостно ново оборудване за служителите, които ще работят в усложнена обстановка.

По време на разговора областният управител Димитър Иванов запозна гостите с проекта за изграждане и пускане в експлоатация на Новата болница в Ямбол, като поиска съдействието на ЕВН относно изграждането на цялостното електрозахранване на обекта.


Статията е публикувана на 10 декември 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА