Снимки: Проведоха се консултации с политическите сили за чкенове на СИК за референдума

Публикувано преди 11 години  |  Общество, Снимки

В малката заседателна зала на Община Елхово, по покана на кмета на общината се проведоха консултации за определяне съставите на секционните избирателни комисии /СИК/ и подвижни СИК, за произвеждане на Националния референдум, който ще се проведе на 27 януари 2013 година.

Припомняме Ви, че в началото на следващата година ще се проведе първият референдум в новата демократична история на България с въпрос: „Да развиваме ли ядрена енергетика в Република България чрез изграждането на нова ядрена електроцентрала?“

На поканата се отзоваха представители на ПП „ГЕРБ“, „КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ“, ПП „ДПС“, ПП „АТАКА“ и ПП „НДСВ“ и „СИНЯТА КОАЛИЦИЯ“.

След представяне на необходимите документи за участие в консултациите – Удостоверение за актуално състояние на партиите и пълномощни, представителите започнаха работа по същество за определяне съставите на комисиите. В град Елхово ще има 15 избирателни секции, а в по-малките населени места на община Елхово ще има по една избирателна секция, с изключение на селата Славейково, Малко Кирилово и Стройно, които жители ще гласуват съответно в селата Маломирово, Мелница и Бояново.

Общият брой на избирателните секции е 34, но последната е подвижна и тя ще работи при наличието на повече от 10 желаещи да гласуват.

В духа на консенсуса след обсъждания близо час и половина се стигна до разбирателство из между всички представители на парламентарно представени партии и коалиции за избора на председатели и секретари на избирателните комисии, както и за техни членове.

Полагащите места за Председател и секретар на СИК на ПП „ГЕРБ“ са 33 души, Коалиция за България – 13 души, ПП „ДПС“ – 10 души, ПП „Атака“ – 7 души, Синята коалиция – 3 души и ПП НДСВ 2 души.

След консултациите се реши: ПП „ГЕРБ“ да има 16 души за председатели на СИК и 17 души секретари, Коалиция за България да има 8 души председатели на СИК и 5 души секретари, ПП „ДПС“ да има 4 души председатели на СИК и 6 души секретари, ПП „Атака“ да има 4 души председатели на СИК и 3 души секретари, Синята коалиция да има 1 човек председател на СИК и 2 души секретари на СИК, а ПП „НДСВ“ ще има по един Председател на СИК и един секретар.

В срок до 12 декември включително, всички представители на партии, трябва да представят поименен списък с данни за всички избрани на съответните постове в СИК, както и списък на резерви кандидати, които ще заместват представителите в СИК в случай на отсъствие в деня на референдума.[nggallery id=“739″]


Статията е публикувана на 10 декември 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА