Комисия по заетост към Областния съвет за развитие Ямбол проведе свое заседание в Областна администрация

Публикувано преди 11 години  |  Общество

Комисия по заетост към Областния съвет за развитие Ямбол проведе свое заседание в Областна администрация под председателството на заместник-областния управител Нели Кадиева. Присъствалите на заседанието разгледаха и одобриха постъпилите предложения за проекти по Национална програма „От социални помощи към заетост” за област Ямбол. На заседанието присъства и и.д директор на Дирекция Регионална служба по заетост Бургас Пенка Кирилова.

8 са одобрените и предложени за финансиране проекти от област Ямбол по НП „ОСПОЗ” за 2013г. Като предварително определения финансов ресурс за област Ямбол за 2013г. по тази национална програма е 482 676 лв.

Община Ямбол е подала 3 проекта по НП „ОСПОЗ” – на община Ямбол, ОУ”Хр. Смирненски” и НЧ „Зора”, община Елхово е подала 2 проекта, общините „Тунджа”, Болярово и Стралджа по един проект. Подадените и класирани проекти за област Ямбол са на обща стойност 321 745 лв. Неусвоеният финансов ресурс се пренасочва към други области.

„Това е само една от националните програми, по които може да се кандидатства, налице са доста схеми за насърчаване на заетостта от които общините се възползват”, коментира г-жа Нели Кадиева.

Класираните на това заседание проекти по НП „ОСПОЗ” за област Ямбол се изпращат за окончателно одобрение от ДРЗС-Бургас.


Статията е публикувана на 11 декември 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА