Общинският коледен турнир по футбол завърши с благотворителен жест (+снимки)

Публикувано преди 4 месеца  |  Спорт

На 17 декември се проведе първото издание на Общински коледен турнир по футбол, на малки врати, организиран от Община Елхово. Събитието се състоя на градския стадион, а в него се включиха пет отбора – ОФК Елхово, Община Елхово, РУ Елхово, РДГП Елхово и Химик Елхово. Отборът на ПБЗН-Елхово се отказа от участие.

Всички участници и отличените отбори единодушно взеха решение да дарят паричните награди в помощ на Милко. Сумата е в размер на 700 лв и ще бъдат преведени по сметката  на момчето. Жестът и изключителен! Поздравления за всички за благородната Ви постъпка!

А иначе на стадиона се изиграха много интересни и динамични срещи. Както бе обявено предварително полувремената бяха от по 15 минути, а за правилата на играта следяха двама съдии – Росен Петров и Данаил Попов. Първите два мача от първа група се играха едновременно. Отборът на ОФК Елхово се изправи срещу отбора на любителите – Химик, а резултатът бе 0:3. На другия терен играха РУ Елхово и Община Елхово с резултат 1:5.

Третата среща бе между отборите на РДГП Елхово и Община Елхово. Общинският отбор отново бе по – добрия и се наложи с 2:4.

Турнирът продължи с футболен двубой между РДГП Елхово и РУ Елхово, който завърши 1:1. Мачът между отборите на РДГП Елхово и ОФК Елхово завърши със служебна победа за ОФК Елхово, тъй като гранична полиция се отказа да играе срещата, поради контузии и умора.

Последва оспорван и напрегнат финал, за който се погрижиха играчите на Химик и Община Елхово. Двубоят завърши с равен резултат – 2:2. Стигна се до дузпи, по пет за всеки отбор. След реализацията им резултатът отново остана непроменен. По правилата на играта се даде възможност на всеки отбор да изпълни по една дузпа до излъчването на победител. И така се стигна до определянето на шампиона в коледния турнир – отборът на любителите на футбола Химик.

Ето и крайното класиране и присъдените призове:

Първо място – Химик Елхово;
Второ място – Община Елхово;
Трето място – ОФК Елхово;

Най – добър вратар – Валентин Томев;
Най – добър голмайстор – Даниел Атанасчев;
Най – добър нападател – Георги Жеков;
Най – добър защитник – Костадин Ничев.

Победителите получиха грамоти и парични награди връчени лично от г-н Петър Гендов – кмет на Община Елхово.

Като признание, благодарност и принос за осъществяването на турнира г-н Гендов получи почетен плакет от спортната общественост на Община Елхово, връчен от Ангел Стоянов.

 


Статията е публикувана на 17 декември 2023

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА