Марсела Георгиев влезе в ТОП 5 на най-добрите спортисти на Ямбол за 2023-та година (+снимки)

Публикувано преди 2 месеца  |  Спорт

На церемония в Културно-информационен център „Безистен“ в град Ямбол бяха наградени спортисти и треньори, прославили областния град през 2023 г. с участията си в различни европейски, балкански и републикански първенства. В анкетата на Община Ямбол за 10-те най–добри спортисти за 2023 участваха общо 27 състезатели номинирани от спортните клубове, развиващи дейност на територията на общината през 2023 год. Сред тях бе състезателката по борба Марсела Георгиева от град Елхово, която учи в спортно училище в град Ямбол и се състезава за Спортен клуб Борба и самбо“ – гр. Ямбол.

На церемонията по обявяването и награждаването Марсела Георгиева бе класирана на 5-то място от всички номинирани 27 състезателя, като тя получи статуетка и грамота от кмета на Община Ямбол Валентин Ревански.

52-рото издание през 2023 г. на анкетата се проведе до 14 декември сред спортни деятели и журналисти от ямболските медии. Обработката на резултатите от анкетата се извърши от Общинската комисия за физическата активност, физическото възпитание, спорта и спортно-туристическата дейност в Община Ямбол.

Минути след церемонията Марсела сподели: „Всяко усилие си заслужава, всяка минута в залата е оценена, всяка трудност преодоляна. Благодарна съм на всички, които са до мен. На треньора ми Михаил Михов, на семейството ми, на невероятната ми класна, на Спортен клуб „Борба и самбо“, спонсори и на всички приятели. Обичам ви!!! Успешна да бъде и следващата година за всички!

Успехите на Марсела Георгиева само през тази календарна година са: сребро от Балкански игри в Серес Гърция, класиране на Европейско първенство в Унгария, вицешампион от държавните първенства, както и редица спечелени златни и сребърни медали от участия  в страната. През годините назад Марсела Георгиев е била 4 пъти републикански шампион, бронзов медалист от Балкански игри, както и няколко медала от международни турнири.Статията е публикувана на 21 декември 2023


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Вероятно всеки човек има поне един познат, който винаги изглежда в отличен ...
Американски специалисти разработват метод за дълбока мозъчна стимулация, който би бил полезен ...
Намиращо се в Пазарджик голямо светилище на Асклепий може да изчезне заради ...
Въпреки предприетите своевременни и последователни действия на здравните власти и осигурените значителни ...
Българинът Кубрат Пулев и германецът Махмуд Чар ще се бият в София ...
ЦСКА дари част от седалките от стадион "Българска армия" на аматьорски клубове ...
В украинските социални мрежи от десетина часа циркулират съобщения, някои от тях ...