ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово бе домакин на междуучилищен турнир по волейбол – публична изява по Национална програма „Заедно в изкуствата и в спорта“

Публикувано преди 4 месеца  |  Образование, Спорт

Вече втора учебна година Министерството на образованието и науката одобрява проекти по Национална програма „Заедно в изкуствата и в спорта“. Тя е разработена в съответствие с приоритетна област 2 „Компетентности и таланти“ на Стратегическата рамка за развитие на образованието, обучението и ученето в Република България (2021 – 2030).

Цели на програмата:

– Осигуряване на условия за личностно развитие на учениците чрез екипно взаимодействие при участието и изявата им в колективни спортове и изкуства, насочени към стимулиране на техните интереси, способности и компетентности.

– Засилване на интереса на учениците за участие в групи/отбори за колективни спортове и изкуства и за изяви в областта на танцовото, музикалното, театралното, филмовото и изобразителното изкуство, както и в областта на спорта;

– Насърчаване на работата в екип и подобряване на социалните взаимодействия на учениците;

– Изграждане на умения за отговорно и дисциплинирано поведение и за самоконтрол на учениците;

– Повишаване на музикалната, танцовата, театралната и филмовата култура, както и културата в областта на изобразителното изкуство на подрастващите и насърчаване съхраняването и утвърждаването на културните ценности;

– Стимулиране на интереса на учениците към богатото наследство в областта на изкуствата, както и към колективните спортове;

– Развитие на спортните способности на учениците и изграждане на умения за здравословен начин на живот.

Програмата обхваща ученици от държавни, общински и частни училища на територията на Република България от I до XII клас.

На 18.12.2023 година във физкултурния салон на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово  се проведе междуучилищен турнур по волейбол – публична изява по Национална програма „Заедно в изкуствата и в спорта“.

Участници в турнира бяха волейболните отбори на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово, ПГ „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово и ПГ „Стефан Караджа“ – гр. Елхово. Всички, работещи по Национална програма „Заедно в изкуствата и в спорта“.

Гости на събитието бяха г-н Петър Гендов – кмет на Община Елхово, г-н Християн Кускунов – председател на общинския съвет на Община Елхово и г-жа Загорова –  председател на обществения съвет на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово.

Проведоха се две срещи. Първата бе между отборите на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово и ПГ „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово. Втората – между ПГ „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово и ПГ „Стефан Караджа“ – гр. Елхово. Учениците играха сърцато и показаха своите волейболни умения. И в двете срещи победители бяха отборите на ПГ „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово.

Съдийстваха г-н Иван Ников, г-жа Яна Иванова, г-н Койчо Койчев и г-н Николай Тончев.

Всяко училище, участник в турнира, получи волейболна мрежа и топка, а всички волейболисти – грамоти и награди.


Статията е публикувана на 21 декември 2023

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА