Коледен концерт в ОУ „Хаджи Димитър“ с. Гранитово (+снимки)

23 декември 2023 20:55  |  Образование

В навечерието на предстоящите празници възпитаниците на ОУ „Хаджи Димитър“ с. Гранитово зарадваха своите учители, родители и гости с концерт-спектакъл, посветен на едни от най-очакваните и обичани от всички дни – Коледа и Нова година. Коледният дух постепенно преобрази училището. Елхата грейна в празнична премяна, коридорите станаха по-светли, озарени от прекрасни зимни рисунки, а украсените класни стаи – по-топли от искрените детски усмивки.

По идея на Ученическия училищен съвет всеки клас получи списък с идеи за добри дела. Инициативата „Подари добрина за Коледа“ провокира учениците да потърсят смисъла на празника в подарената радост, съпричастност и добрина.

Нетърпеливи да покажат своите таланти пред публика бяха и малки, и големи. С песни и стихотворения учениците от първи и четвърти клас разказаха за чудото на тихата и свята Коледна нощ. Зимна приказка сътвориха малките балеринки с танца „Снежинки“. Празничното настроение се повиши с артистичното изпълнение на танците „Коледна бъркотевица“ и „Веселиново хоро“.

За да погледа прекрасните изпълнения и да зарадва децата, пристигна най-очакваният гост – Дядо Коледа. Неговият помощник – Джуджето Знайко, зададе интересни гатанки на публиката и награди най-досетливите, а добрият старец раздаде от чувала торбички с лакомства на всички.

По стара традиция на прага потропаха „добри гости – коледари“. Те пяха и наричаха за здраве и берекет, а г-жа Веска Георгиева, директор на училището, ги дари с „добри дари“.
За положените усилия и създаденото празнично настроение, учениците и техните ръководители получиха поздравления от специалните гости на тържеството – г-н Петър Гендов – кмет на Община Елхово, г-н Християн Кускунов – председател на ОбС и г-н Христо Гечев – кмет на с. Гранитово. Празникът завърши с пожелания за топли, споделени и благословени дни.

ОУ „Хаджи Димитър“ с. Гранитово



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО