Снимки: За поредна година ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” отбеляза ромската нова година

Публикувано преди 11 години  |  Общество, Снимки

vasВ ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, Елхово бе организирано тържество по повод ромската нова година – Банго Васил. Празника започна малко след 13:00 часа в кино салона на училището. На него бяха представени всички елементи на обичая – участници, облекло, основни дейности, традиционна храна. Децата разказаха историята за покровителя на ромите- Банго Васил, след което празника продължи с много песни и танци. Любопитен факт бе, че на сцената като декор бе използвана истинска каруца, която притежаваше дори общински регистрационен номер.

Директорът на училището г-жа Тинка Атанасова след края на тържеството поздрави всички присъстващи в залата с думите; „Мили момичета и момчета, днес за поредн път най-хубавото училище в града ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” – Елхово“, доказа и показа, че можем да живеем, работим, учим и да празнуваме заедно..”. Г-жа Атанасова поздрави всички, които се определят като роми, като пожела на тях и техните семейства много здраве, щастие, късмет и много поводи за усмивки.

С посрещането на поредната ромската Нова година, продължава традицията за отбелязване на празниците на двата етноса – българи и роми в ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” – Елхово.[nggallery id=“779″]


Статията е публикувана на 14 януари 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА