Спряха над 3000 „маркови“ текстилни изделия на ГКПП-Лесово на път за Европа (+снимки)

Публикувано преди 3 месеца  |  Криминално

Митническите служители на Митнически пункт Лесово задържаха 3126 контрабандни текстилни изделия с обозначения на световни марки при проверка на товарен автомобил.

На 16.01.2024 г. камионът с чужда регистрация пристига на МП Лесово на входящо трасе в страната от Турция. Според представените документи от водача, турски гражданин с инициали N.C., той е превозвал картонени кутии и опаковки от Турция за Франция през България. По метода „анализ на риска“ товарният автомобил е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура. В хода на контролните действия митническите инспектори установяват сред декларирания товар 90 колета, пълни с недекларирани „маркови“ облекла.

Иззети са общо 3126 недекларирани якета, анцузи, тениски, блузи, панталони и други текстилни изделия с лога на световноизвестни търговски марки. Според първоначалната експертиза от вещо лице, тяхната стойност възлиза на около 69 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство за стокова контрабанда, което се провежда от разследващ митнически инспектор, под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол.


Статията е публикувана на 18 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА