Резултати от полицейската операция, проведена на 24 януари на територията на областта

Публикувано преди 3 месеца  |  Криминално

В специализирана полицейска за противодействие на конвенционалната престъпност, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони са участвали служители на ОДМВР – Ямбол, ЗЖУ – Бургас, ТДНАП – Бургас, ОБДХ – Ямбол, КЗП-Бургас и РДГ-Сливен.

В хода на операцията са извършени проверки в общо 66 обекта (заведения, магазини,заложни къщи, автоморги, жилища и други помещения и автомобили, ползвани/обитавани от лица, организиращи, участващи или съпричастни към извършване на престъпления от общ характер). Установено е едно лице обявено за издирване. Проверени са 20 криминално проявени местни жители. Извършени са процесуално следствени действия по 7 досъдебни производства, като 4 от тях са новообразувани – за грабеж, кражби, притежание на наркотични вещества, управление на МПС след употреба на наркотици. За съпричастност към извършени престъпни деяния за срок до 24 часа са задържани 4 лица. Започнати са 7 преписки за предварителна проверка (кражби от частни и търговски обекти, данъчни престъпления, притежание на акцизни стоки и др.), а с установяване на извършител е приключила работата по 8 преписки.

Съставени са 12 АУАН и констативни протокола за установени административни нарушения от други компетентни органи. Работата по пълното документиране по случаите продължава.

В рамките на операцията са проверени общо 695лица и 442 МПС. За установени административни нарушения са съставени 29 акта по ЗДВП и 121 глоби по фиш. Съставени са 15 протокола по чл. 64 и чл. 65 ЗМВР.


Статията е публикувана на 25 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА