ОФК Елхово започва подготовка за пролетния полусезон с нов треньор и ново ръководство

Публикувано преди 3 месеца  |  Спорт

От няколко дни ОФК Елхово има избрано ново ръководство. След проведено общо събрание на членовете на сдружение ОФК Елхово бе избран за председател Росен Петров. Досегашният ръководител Господин Брайков се оттегля от управлението на футболния клуб в Елхово. Предложението за нов ръководител – Росен Петров, дългогодишен футболист и треньор в клуба, събра единодушна подкрепа на членовете.

Тази промяна в ръководството повлече и персонални промени в отбора. Владислав Ямуков се завръща като треньор на мъжкия отбор, заради неговия опит и предишна успешна работа с отбора. Детско-юношеска спортна школа (ДЮШ) ще се ръководи от Росен Петров и Данаил Попов, които ще продължават да допринасят за развитието на бъдещите футболни таланти.

Преди дни започна подготовката на мъжката формация на ОФК Елхово за предстоящия пролетен полусезон в елитната окръжна група на област Ямбол, под ръководството на Владо Ямуков. Преди началото на сезона са предвидени четири контролни срещи. На 10 февруари от 14:30 часа ОФК Елхово ще гостува на Хеброс-Харманли. Седмица по-късно на 17 февруари ще гостуват в село Инзово. На 25 февруари ОФК Елхово ще приеме състава на Ботев – Кермен, а на връх Националния празник 3 март ще приемем състава на Арена-Ямбол. Часовете на последните три контроли ще бъдат обявени допълнително.

Подготовката на децата и подготвителната група също продължава. И към този момент се провеждат регулярни тренировки в салона на училище „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово. Най-старото училище в Елхово ще приема подготовката на малките футболни таланти под свой покрив до края на месец февруари. Клубното ръководство изразява благодарност към кмета на Община Елхово Петър Гендов и Снежина Добрева – Директор на училището за предоставената възможност за ползване на салона през зимния сезон.

Три са формациите на ОФК Елхово, които участват в първенствата под шапката на Български футболен съюз. Мъжкият отбор участва в областната футболна група (4-та дивизия), като във временното класиране заемат трето място. Юношите на ОФК Елхово (U15) са лидери в класирането на шампионата в зона Бургас, а най-малките футболисти се състезават в шампионата на зона Сливен, където също са на първо място във временното класиране.


Статията е публикувана на 31 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА