В ареста остава румънец, опитал да пренесе над 9 кг сребърни и златни накити през граничен пункт „Лесово“

Публикувано преди 3 месеца  |  Криминално

Бургаският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение “задържане под стража“ на Окръжния съд в Ямбол за румънец, обвинен в контрабанда на над 9,2 кг златни и сребърни накити през граничния пункт „Лесово“. Това съобщиха от пресцентъра на въззивната инстанция.

Румънският гражданин бе задържан, след опит за контрабанда на 26 януари през граничния пункт. Нелегално пренасяните от него с лек автомобил през границата бижута са на стойност близо 81 хил. лева.

Налични са достатъчно данни за извършени от обвиняемия умишлени физически действия по пренасяне на стоки за търговски цели в големи размери през границата на страната, без знанието и разрешението на митниците, посочват апелативните магистрати.

За това престъпление законът предвижда от три до десет години лишаване от свобода, и глоба от 20 000 до 100 000 лева. Според въвзивния съдебен състав, това наказание може да мотивира обвиняемия да се укрие, а и той няма постоянен и настоящ адрес в страната ни. Постановеният съдебен акт е окончателен.


Статията е публикувана на 7 февруари 2024

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА