Проведоха се общински състезание по футбол, волейбол и тенис на маса (+снимки)

Публикувано преди 2 месеца  |  Спорт

Ученическите игри са основна изява в областта на ученическия спорт. Те са част от държавната политика за организиране и провеждане на състезания с оглед развитие на индивидуалните способности и дарования на учениците в областта на спорта и се  провеждат в съответствие с Националния спортен календар на МОН

Игрите се провеждат в три възрастови групи: V-VІІ, VІІІ-Х и ХІ-ХІІ клас в 4 етапа. Включените спортовете са волейбол, футбол, лека атлетика, баскетбол, хандбал, тенис на маса, шах и бадминтон.

Ученическите игри се провеждат в няколко етапа. В първи етап се организират общински състезания, в които участват училищни отбори по вид спорт за съответната възрастова група. Първенците от общински кръг взимат участие в областни състезания, където се изправят срещу училищни отбори, които са общински първенци по отделните видове спорт. Победителите от областните състезания се класират за зонални състезания, а победителите от зоналните игри се класират за финален четвърти етап.

В периода 12-22 февруари 2024 година в Елхово се проведоха срещи между отборите на двете основни училища – ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ и ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ и двете гимназии – ПГ „Стефан Караджа“ и ПГ „Св. Климент Охридски“. Спортовете в които те премериха сили бяха волейбол, тенис на маса и футбол.

Всички срещи преминаха при добра организация с многобройна публика, подкрепяща отборите и гости, които с интерес наблюдаваха игрите.

Особен интерес предизвикаха футболните срещи, на които присъстваха Християн Кускунов – Председател на ОбС-Елхово, Петър Гендов – кмет на Община Елхово, директорите на двете гимназии Катя Димитрова и Снежана Връцова, както и много поддръжници на различните отбори.

Ученическите игри се обезпечават финансово от Община Елхово, а организатор  е ЦПЛР-Общински детски комплекс. Всички отбори получиха грамоти за участие и награди-спортни пособия.

Победителите в отделните спортни дисциплини ще вземат участие в областния етап на ученическите игри в гр.Ямбол. Стартовете започват от 28 февруари. В тях ще се състезават тимовете на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, ПГ „Стефан Караджа“ и ПГ „Св. Климент Охридски“.

Желаем успешно представяне на отборите и техните треньори в град Ямбол!

Организирането и провеждането на Ученическите игри съдейства за създаване на условия за свободен достъп, избор и изява на училищни отбори, чрез доброволно организирани форми на тренировъчна и състезателна дейност, създаване на възможности за определяне на училищни отбори за участие в международни състезания – Световни ученически игри, организирани от Международната федерация за ученически спорт (ISF) и осъществяване на мерките за закрила на деца с изявени дарби в областта на ученическия спорт, съобразно Наредба за условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби.


Статията е публикувана на 23 февруари 2024

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА