Детският футболен отбор на ОФК Елхово триумфира с шампионска титла в зона Сливен »

Снимки: ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” – Елхово, отбеляза предстоящия празник – 3 март

Публикувано преди 11 години  |  Общество, Снимки

kirlВ ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, Елхово бе организирано тържество по повод предстоящият национален празник тази неделя – 3 март – Освобождението на България. Отбелязването на празника започна малко точно в 13:00 часа в кино салона на училището и в него взеха участие ученици – възпитаници на най-старото училище в град Елхово – В ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”.

В празничната програма присъстваха патриотични стихотворения, които бяха изпълнени с много емоция и ентусиазъм, а изпълнението на възрожденски песни подсили усещането за това да бъдеш българин. Паралелно със стиховете и песните, вървеше мултимедийна презентация, което бе изготвена и съобразена изцяло с предстоящото честване на 3 март след 2 дни.

В края на тържеството г-жа Тинка Атаносова – Директор на учебното заведение прочете поздравително слово по повод Освобождението на България, след което удостои с грамоти учениците, който спечелиха призови места в организираният конкурс за най-добра мартеница.

Участие взеха ученици от първи до осми клас. Заради старанието и въображението, което  бяха вложили участниците, ръководството на училището взе решение да награди с грамоти  учениците с най-оригинални идеи.

За най-стилна мартеничка в начален курс :

I място – Ивета Динкова – 3 в клас
II място – Димитър Йонков – 3 в клас
III място – Грета – Виктория Гаджонова – 1а клас

За най-стилна мартеничка в среден курс:

I място – Дона Нешева – 6а клас
II място – Радомира Георгиева – 6 б клас
III място – Габриела Ялъмова – 1а клас

Първи март бе отбелязан и с закичване на ръчно изработени мартенички от учениците от  шестите класове, които са и членове на УУС. Така ученици, учители и персонал в училището бяха закичени от деца облечени в автентични носии още в ранното утро на деня.[nggallery id=“835″]


Статията е публикувана на 1 март 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА