Снимки: Илияна Боюкова е сред победителите в програма „Спортни таланти“ на Еврофутбол

Публикувано преди 11 години  |  Снимки, Спорт
© sportal.bg
© sportal.bg

На 28.02.2013 г., в Музея на спорта в град София, Национален стадион „Васил Левски“ се проведе официална церемония за призьорите в програмата „Спортни таланти“ за 2013 година организирана от „Еврофутбол“ и Фондация „Работилница за граждански инициативи“. По програмата бяха подадени 113 проекта на индивидуални спортисти на възраст между 16 и 25 години, сред които и атлети с увреждания. Членове на журито за оценката на проектите са известни български общественици и спортисти сред които Екатерина Михайлова – управител на „Еврофутбол“, спортистите Петър Стойчев, Евгения Раданова, треньор № 1 на България за 2012 година – Михаил Таков и състезател № 1 с увреждания Стела Енева.

По време на церемонията бяха оповестени избраните за финансиране двадесет и трима спортисти между които и нашата съгражданка Илияна Боюкова. Носителката на два сребърни медала от Параолимпийските игри в Лондон Стела Енева връчи чек със сумата по проекта, която е предназначена за закупуване на спортна екипировка, възстановителни процедури, участия в състезания и тренировъчни лагери.

Илияна благодари на г-жа Мария Никова, която безвъзмездно изготви проекта за кандидатстване и подпомогна окомплектоването на документите, г-н Димитър Кисьов – треньор по лека атлетика и „Еврофутбол“ и Фондация „Работилница за граждански инициативи“, които финансират дейностите по проекта.

До момента състезателката има спечелени 15 медала – 3 златни във футбола, а останалите бронзови и сребърни – в леката атлетика.[nggallery id=“838″]


Статията е публикувана на 2 март 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА