За първи път в Елхово ще се проведе състезание по мотокрос (+снимки)

Публикувано преди 2 месеца  |  Спорт

На 23 и 24 март в Елхово ще бъде завладян от спортни емоции. Мотополигон Елхово ще бъде огласян от рев на мотори, а високите скорости ще вдигат адреналина на публика и състезатели. Елхово ще бъде домакин на такова състезание за първи път от 3 десетилетия, а с организацията му са се заели от Елхово Рейсинг Клуб и Община Елхово.

Мотополигон Елхово се намира близо до Елхово, а самото му местоположение е по известно на местните като „дупките“ (бел. ред,: в дясно от път Елхово-Трънково).

Състезателите в мотокрос състезанието в Елхово ще бъдат разделени в 6 класа – 65 куб, 85 куб, МХ 2 – професионален клас, МХ1 – професионален клас, МХ3 – 250 – 450 – непрофесионален клас. В неделя /24 март 2024 год./ е официалното откриване на състезанието, след което веднага ще бъде даден стартът на първия манш, а ден по рано /23 март 2024 год./ ще се проведат свободните тренировки и квалификациите.

Събитието ще бъде като част от програма по повод празника на град Елхово, който тази година ще бъде на 30 март, а по наша информация събитията тази година, посветени на празника на Елхово ще се проведат в рамките на две седмици, а не една както до сега. Самото мотокрос състезание е включено в националния мотокрос календар като традиционно състезание.

Снимки от мотополигон Елхово


Статията е публикувана на 27 февруари 2024

Следете ни в Google News Showcase
НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА