Национален воден поход по р. Тунджа

Публикувано преди 13 години  |  Общество, Спорт

Oт 16.09.2010 г. до 19.09.2010 г. се проведе „Национален воден поход по р. Тунджа – 2010”, който стартира от с. Тенево и приключи до с. Срем. Походът беше организиран от „Екстрийм Адвенчър Джи енд Пи” ООД. В него взеха участие около 100 човека от клубове и дружества от цялата страна.
„Екстрийм Адвенчър Джи енд Пи” е дружество, което се занимава с алтернативен туризъм и тийм билдинг мероприятия.  Регистрирано е в гр. Елхово, но извършва дейността си на територията на цялата страна, като предлага каяк дестинации и в Гърция и Турция. Дружеството работи, в посока, да даде възможност на хората, с приключенски дух, да се докоснат до един различен начин за прекарване на свободното време от стандартната почивка.

Така всеки може да оцени себе си или просто да релаксира, извън монотонното и сиво ежедневие, в една неформална обстановка, докато се забавлява.

Целият поход беше изпълнен с много положителни емоции и весели моменти, както през деня, по време на каякинга, така и през нощта, край лагерните огньове, придружени с нестихващи купони на местата определени за биваци.
Този маршрут е подходящ и за туристи, които никога не са гребали с каяк. „Екстрийм Адвенчър Джи енд Пи” организира такива активности всяка седмица през уийкендите на летния сезон. В района на Югоизточна България има и много други подходящи места за каякинг, като част от тях са: р. Тунджа, р. Велека, Мандренското езеро и цялото Южно Черноморие.

За допълнителна информация за възможностите да се отдадете на емоциите от алтернативния туризъм можете да разгледате сайта на „Екстрийм Адвенчър Джи енд Пи”: www.adventuresbg.com.Статията е публикувана на 29 септември 2010


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Времето днес, прогноза за петък, 9 юни: Слънчево, вероятни валежи само в планините на запад
Днес ще преобладава слънчево време, предаде БНТ. Вероятност за валежи, придружени от гръмотевици, има само в планинските ... прочетете още »
9 юни 1923 г. Кървава гражданска война! Преврат сваля Александър Стамболийски
На 9 юни 1923 г. в България е извършен преврат. Той поставя началото на кървава ескалация в ... прочетете още »
Важните новини във ФАКТИ на 08.06.2023 г.
Бивш командос: Какъв инфаркт?! Ангел Христов го убиха Докато сме живи и ги споменаваме, тези хора няма ... прочетете още »
Борислав Сарафов описа странното държание на Иван Гешев след атентата
В два поредни дни главният прокурор Иван Гешев се държеше първо приятелски, а след това войнствено с ... прочетете още »
Най-голямата тайна през последните месеци: това ли е посоката на украинската контраофанзива
The Washington Post съобщи по-рано днес, че дългоочакваната украинска контраофанзива е започнала. От месеци се пази в ... прочетете още »
Малко чудо: Депутатите ще дарят кръв в пленарна зала
Кръводарителска акция ще се проведе в Народното събрание на 28 юни. Това решиха единодушно депутатите по време ... прочетете още »
България ще има нов еврокомисар
В следващите дни Европейската комисия (ЕК) ще поиска официално от България да номинира нов български еврокомисар. Това ... прочетете още »
Заповедта за взривяването на язовира е дадена от телефона на Путин
Руските нашественици взривиха Каховската водноелектрическа централа във вторник, 6 юни, след като получиха команда директно от кабинета ... прочетете още »