Национален воден поход по р. Тунджа

Публикувано преди 14 години  |  Общество, Спорт

Oт 16.09.2010 г. до 19.09.2010 г. се проведе „Национален воден поход по р. Тунджа – 2010”, който стартира от с. Тенево и приключи до с. Срем. Походът беше организиран от „Екстрийм Адвенчър Джи енд Пи” ООД. В него взеха участие около 100 човека от клубове и дружества от цялата страна.
„Екстрийм Адвенчър Джи енд Пи” е дружество, което се занимава с алтернативен туризъм и тийм билдинг мероприятия.  Регистрирано е в гр. Елхово, но извършва дейността си на територията на цялата страна, като предлага каяк дестинации и в Гърция и Турция. Дружеството работи, в посока, да даде възможност на хората, с приключенски дух, да се докоснат до един различен начин за прекарване на свободното време от стандартната почивка.

Така всеки може да оцени себе си или просто да релаксира, извън монотонното и сиво ежедневие, в една неформална обстановка, докато се забавлява.

Целият поход беше изпълнен с много положителни емоции и весели моменти, както през деня, по време на каякинга, така и през нощта, край лагерните огньове, придружени с нестихващи купони на местата определени за биваци.
Този маршрут е подходящ и за туристи, които никога не са гребали с каяк. „Екстрийм Адвенчър Джи енд Пи” организира такива активности всяка седмица през уийкендите на летния сезон. В района на Югоизточна България има и много други подходящи места за каякинг, като част от тях са: р. Тунджа, р. Велека, Мандренското езеро и цялото Южно Черноморие.

За допълнителна информация за възможностите да се отдадете на емоциите от алтернативния туризъм можете да разгледате сайта на „Екстрийм Адвенчър Джи енд Пи”: www.adventuresbg.com.


Статията е публикувана на 29 септември 2010

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА