На 13 март се проведе полицейската операция на територията на област Ямбол

Публикувано преди 1 месец  |  Криминално

В специализираната полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност са участвали  служители на ОДМВР – Ямбол, ЗЖУ – Бургас и представители на, НАП – Бургас, КЗП Бургас, ОДБХ Ямбол, РДГ – Сливен.

В хода на операцията са проверени общо  49 обекта (заведения, магазини, заложни къщи, автоморги, жилища и други помещения и автомобили и други). За съпричастност към извършени престъпни деяния за срок до 24 часа са задържани 6 лица. Извършени са проверки на 14 лица от криминалния контингент. Извършени са процесуално следствени действия по 5 досъдебни производства  /за притежание на наркотични вещества и кражби/. В хода на работа по 16 преписки на предварителна проверка (кражби от частни и търговски обекти, унищожаване и повреда, търговия със защитени марки, държане на стоки без акцизен бандерол и др.) са установени съпричастните към деянията лица. Установени са закононарушения в 4 търговски обекта. Констатирани нарушения свързани с превоз без превозен билет и данни за произход на добита дървесина.  Съставени са 5 акта/констативни протокола за установени административни нарушения от други компетентни органи. Работата по пълното документиране по случаите продължава.

В рамките на операцията са проверени общо 1068 лица и 724 МПС, като за  установени административни нарушения са съставени  36 акта по ЗДВП и 165 глоби по фиш. Съставени са 23 протокола по чл. 64 и чл. 65 ЗМВР.


Статията е публикувана на 15 март 2024

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА