Децата от Детска градина „Невен“ – гр. Елхово с първа награда от Детски фолклорен празник „Деца играят на кукери“ (+снимки)

Публикувано преди 2 месеца  |  Образование

Звън на кукерски хлопки в центъра на село Кабиле, община „Тунджа“ извести началото на Детския фолклорен празник „Деца играят на кукери“. Той се провежда в рамките на национален кукерски празник „Кукериада“ – Тунджа, „Долината на кукерите“. В него децата от групите „Слънце“ и „Детско царство“ от Детска градина „Невен“ – гр. Елхово, участваха и спечелиха първа награда от първа възрастова група. Облечени в народни носии, костюми и впечатляващи маски , децата от група ,,Слънце“ и група ,,Детско царство“ пресъздадоха кукерски игри, за да изгонят злото и да пожелаят здраве и берекет през годината.

Детският фолклорен празник потвърди любовта и приобщеността на децата към богатството и магията на кукерските игри и българските народни обичаи. Целта на екипа на детската градина е да се възпитава родолюбиво отношение у децата към богатството и мъдростта на българските народни традиции и обичаи и да ги приобщи към процеса на съхраняването им.


Статията е публикувана на 17 март 2024

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА