Нови два медала за борците от Елхово от Републиканско първенство (+снимки)

Публикувано преди 2 месеца  |  Спорт

Тази събота в град Сливен бяха определени призьорите на състоялия се там държавен личен шампионат по борба при децата в свободния стил – първа група. Спортен клуб по борба „Стефан Караджа“ – Елхово отново има класиран състезател сред медалистите. В категория +59 кг със сребърен медал се окичи Михаил Ников. Той показа завиден хъс и се наложи в надпреварата срещу съперник, чийто килограми бяха доста над неговите. Това бе първото състезание за Михаил, а представянето му на тепиха дава поводи за нови бъдещи успехи в следващите състезания.

На тепиха в зала „Васил Левски“ в град Сливен се изявиха общо 245 състезатели от 60 клуба в страната.

Ден по-късно първенството в Сливен продължи, с представянето на състезателите от по-големите възрастови групи. Във втора група при децата, в кат. 35 кг, Дилян Караколев спечели трето място и се окичи с бронзов медал. В първенството, при 47 килограмовите, участие взе и Димитър Петков, но за съжаление този път той не успя да се класира в челни позиции.

Доволен от резултата на състезателите от Елхово е и треньора на клуба Диан Иванов, който само преди няколко дни отбеляза своя 50- годишен юбилей. Желаем на него и на целия клуб още много успехи и медали, с които да прославят града ни.


Статията е публикувана на 17 март 2024

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА