75 състезатели взеха участие на мотокрос състезание в Елхово този уикенд (+снимки)

Публикувано преди 3 седмици  |  Спорт

През изминалия уикенд, на 23 и 24 март стотици зрители бяха свидетели на едно вълнуващо събитие, което възроди страстта към моторните спортове в региона. Мотополигонът в близост до Елхово се превърна в арена на адреналина, където скоростта и майсторството се сливаха в един вълнуващ спектакъл. Състезанието, което се проведе за първи в Елхово след прекъсване от три десетилетия, бе реализирано благодарение на сътрудничеството между Елхово Рейсинг Клуб и Община Елхово. Организаторите се постараха да предложат нещо специално за града и неговите жители, а резултатът беше едно незабравимо спортно събитие.

Състезателите бяха разделени в шест класа, като всяка категория представляваше свое специфично предизвикателство. От младите таланти в класовете за 65 и 85 кубика, до професионалните състезатели в класовете МХ1 и МХ2, всеки имаше възможност да се изяви и да покаже своите умения и смелост на пистата.

Спортното събитие бе част от програмата по повод празника на град Елхово, който тази година ще бъде на 30 март. Неделя /24 март/ бе официалното откриване на състезанието.

В надпреварата се включиха 75 участника от цялата страна, както и от Гърция и Турция. Комисия в състав: Яна Иванова, Кремена Иванова и Георги Андонов проследиха стартовете и представянето на всички участници.

При най-малките състезатели от клас МХ65, Велислав Ковачев от Перник бе лидер в класирането, следван от Георги Георгиев от Свети Влас, а трето място зае най – малкият участник – Иван Иванов от Ямбол. Най – възрастният участник бе на 65 г. – Иван Стоянов Иванов от Ямбол.

Клас МХ85:
I място – Никола Мутафчиев, Гоце Делчев;
II място – Петя Грънчарова, Бургас;
III място – Пламен Петров, Шумен.

Клас МХ1:
I място – Жулиан Георгиев, Свети Влас;
II място – Христианос Караламбос, Кипър;
III място – Живко Богданов, Айтос.

Клас МХ2:
I място – Атанас Леков, Айтос;
II място – Павел Доневски, Троян;
III място – Иван Тодоров, с. Сандрово, Русе.

Клас МХ3 – 250:
I място – Георги Иванов, Самоков;
II място – Едуард Иванов, Лом;
III място – Тончо Леков, Айтос.

Клас МХ3 – 450:
I място – Марио Тодоров, Лехчево;
II място – Ивайло Иванов, Сливен;
III място – Красимир Щилиянов, Сливен.

Клас МХ SENIORI+55:
I място – Цветомир Иванов, София;
II място – Живко Бонев, Хасково;
III място – Калчо Димов, Айтос.

Най – добрият ни състезател Живко Иванов направи силен старт в първия манш от състезанието, но след това малък проблем с мотора и падане не му позволиха да завърши, както сме свикнали да го виждаме, на първо място. Във втория манш, Живко бе безапелационния победител, но не успя да се качи на почетната стълбичка.

Победителите получиха купи и парични награди осигурени от Община Елхово и множество спонсори. В клас МХ65 и МХ85 бяха раздадени и допълнителни материални награди. Наградите връчиха Петър Гендов – кмет на Община Елхово, Християн Кускунов – председател на ОбС Елхово и Господин Брайков – зам. кмет.

Мотокрос състезанието премина при отлична организация, а това се дължи на организаторите, които са положили огромни усилия в подготовката на състезателното трасе и същинската работа по състезанието, както и добрата видимост към пистата. Всичко това показа, че мотокросът е обичан и уважаван спорт в Елхово и региона.


Статията е публикувана на 25 март 2024

Следете ни в Google News Showcase
НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА