Отново обществена трапезария в Елхово

  191 | Публикувано преди 11 години  | Общество

От 1 октомври в Елхово отново ще работи обществена трапезария. Услугата ще се предоставя до 31.12.2010г.

Кметът на община Елхово г-н Петър Киров подписа договор с Министерството на труда и социалната политика – “Фонд социално подпомагане”. От услугата ще се възползват 35 души, които отговарят на изискванията. Това  са лица и семейства на месечно подпомагане, лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях и самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии, както скитащи и бездомни деца и лица. Подборът на лицата ще се извършва съвместно с Дирекция „Социално подпомагане”. Дирекцията ще осъществява и последващ контрол по дейностите.

Те ще получават супа, основно ястие и  хляб. Ще се приготвя разнообразна храна, отговаряща на критериите за здравословно хранене. Предвидено е и диетично меню. Като трапезария ще се ползва съществуващата столова в сградата на ул. Търговска 13.

Дейностите се финансират на 100%. Средствата се предоставят от Министерството на труда и социалната политика – “Фонд социално подпомагане” и Фондация Институт „Отворено общество”. Целта на проекта е да се подобри качеството на живот на най–уязвимите жители на общината чрез осигуряване на топла и здравословна  храна.

Обществена трапезария беше разкрита в Елхово за първи път през миналата година. В резултат на предприемчивостта на ръководството на община Елхово бе реализиран проект и в продължение на 5 месеца 35 лица ежедневно получаваха топла храна.Статията е публикувана на 29 септември 2010Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Българската православна църква чества Димитровден
Почита се паметта на Свети Димитър. За покровителството на светията си съперничат гърци, българи, сърби, руснаци. Предполага ... прочети още »
Снимки: ОФК се върна на победния път в областната футболна група
През почивните дни се играха срещите от шести кръг на елитната окръжна футболна група в област Ямбол, ... прочети още »
Изтече гратисният период за зелените сертификати, започват засилени проверки
От днес започват засилени проверки за зелени сертификати. През изминалите дни властите отпуснаха гратисен период, за да могат обектите на ... прочети още »
Футболните отбори на Елхово и Симеоново ще се изправят един срещу друг днес в Елхово
Днес от 16:00 часа на стадиона в град Елхово сили ще премерят съставите на ОФК Елхово и ... прочети още »
„Зелен сертификат“ за преболедувалите COVID-19, установен с антигенен тест, от понеделник
От понеделник, 25 октомври, всички български граждани, които са преболедували COVID-19 и имат регистриран в Националната здравно-информационна ... прочети още »
Община Елхово организира кампания за безвъзмездно разделно събиране и обезвреждане на опасни отпадъци от домакинствата
Община Елхово уведомява жителите на общината, че на 26.10.2021 г. (вторник) от 10:00 до 16:00ч.,  съвместно с ... прочети още »