Отново обществена трапезария в Елхово

Публикувано преди 13 години  |  Общество

От 1 октомври в Елхово отново ще работи обществена трапезария. Услугата ще се предоставя до 31.12.2010г.

Кметът на община Елхово г-н Петър Киров подписа договор с Министерството на труда и социалната политика – “Фонд социално подпомагане”. От услугата ще се възползват 35 души, които отговарят на изискванията. Това  са лица и семейства на месечно подпомагане, лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях и самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии, както скитащи и бездомни деца и лица. Подборът на лицата ще се извършва съвместно с Дирекция „Социално подпомагане”. Дирекцията ще осъществява и последващ контрол по дейностите.

Те ще получават супа, основно ястие и  хляб. Ще се приготвя разнообразна храна, отговаряща на критериите за здравословно хранене. Предвидено е и диетично меню. Като трапезария ще се ползва съществуващата столова в сградата на ул. Търговска 13.

Дейностите се финансират на 100%. Средствата се предоставят от Министерството на труда и социалната политика – “Фонд социално подпомагане” и Фондация Институт „Отворено общество”. Целта на проекта е да се подобри качеството на живот на най–уязвимите жители на общината чрез осигуряване на топла и здравословна  храна.

Обществена трапезария беше разкрита в Елхово за първи път през миналата година. В резултат на предприемчивостта на ръководството на община Елхово бе реализиран проект и в продължение на 5 месеца 35 лица ежедневно получаваха топла храна.Статията е публикувана на 29 септември 2010

НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Инстаграм звезда се показа по розово бельо
Брит Мануела е модел и Инстаграм звезда. Брит е американка. Тя е родена през щастливата за националния ... прочетете още »
Ако са депутати: 52% от българите биха подкрепили в пленарна зала кабинета "Денков-Габриел"
52% от хората биха гласували "за" правителството "Денков-Габриел". Това сочи експресното национално-представително проучване на "Алфа рисърч", направено ... прочетете още »
Димитър Стоянов защити Радев и се скара на ген. Атанасов
Днес направихме отчет на това, което свърши служебното правителство за последните четири месеца. Бих пожелал успех на ... прочетете още »
Михаил Екимджиев: Сериалът на "Политико" продължава, сега епизодът е "Въшките на тиквата" срещу Каскета
"Сега сме във втория епизод на сериала от заглавието на "Политико" - "Каскета срещу Тиквата". Заглавието е ... прочетете още »
Скромен успех за Ердоган! Инфлацията в Турция спадна под 40 на сто
Годишната инфлация в Турция падна до 39,59% през май, показаха официални данни в понеделник, като цяло в ... прочетете още »
Секретна сделка: Техеран е продал различни видове боеприпаси на Русия
Британският телевизионен канал Sky News публикува предполагаем договор за доставка на различни видове боеприпаси от Иран на ... прочетете още »
Американка се щракна по бяла риза и бельо
Алекса Колинс е Инстаграм звезда. Тя е модел. Американката се интересува от Формула 1. Жената сподели снимки ... прочетете още »
Сделка между Реал и Челси?
Реал Мадрид може да подпише с играча на Челси Кай Хаверц за около 60 милиона евро плюс ... прочетете още »