ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Ден посветен на детската книга в ДГ „НАДЕЖДА“ (+снимки)

Публикувано преди 4 седмици  |  Образование

Днес светът отбелязва Международния ден на детската книга. Датата не е избрана случайно – на този ден през 1805г е роден един от най-вълшебните автори на детска литература, живели някога – Ханс Кристиан Андерсен.
По този повод  в детска градина „Надежда“ бяха планирани множество разнообразни, интересни и забавни срещи с детските книжки.
Децата от големите групи „Слънчо“, „Червена шапчица“ и „Славейче“ посетиха детския отдел на Библиотеката при НЧ „Развитие 1893“ и Етнографския музей.

Нашите нови приятели г- жа Йовка Димитрова – библиотекар и г-жа Красимира Петрова – уредник в Етнографския музей ни открехнаха вратичката на познанието. По интересен и увлекателен начин г-жа Димитрова разказа за правилата за ползване на библиотечни услуги, припомни „Молбата на книгата“ – как да я пазим и да се отнасяме с нея,  прочете  приказка с поука и провокира детското въображение с интересни гатанки.
В музея г-жа Петрова сладкодумно разказа за историята, бита и културата на нашия роден край в миналото.

Благодарим им от сърце за интересните и незабравими срещи!

Много родители на децата от група „Щурче“ подариха интересни пъстри книжки. С нетърпение дечицата започнаха да разлистват страничка след страничка, за да зърнат още и още приказни герои. В „Стаята на приказките“ децата отгатваха гатанки от познати литературни произведения. Оцветиха и изображения с герои от любими приказки.
В група „Маргаритка“ децата разглеждаха книжки и споделяха за своята любима приказка. Припомниха си колко са интересни и полезни книгите, колко много знания ни дават, как трябва да ги пазим. Гледаха презентация на приказката „Дядовата питка“. Откриваха,  разказваха епизоди и нареждаха цветни илюстрации от приказката, после направиха от тях книжка, с която обогатиха  библиотечния кът.

Най-малките деца от група „Звънче“ също се включиха с интересни дейности по повод Деня на детската книга.  Малките Звънчета донесоха  любите си книжки с приказки. Заедно се потопиха из чудния свят на словото, прочетоха любими приказки и се насладиха на красивите илюстрации. Обещаха си да пазят много книжките, за да могат да им се радват.

„Какъв ще бъде утрешният свят силно зависи от въображението на тези, които се учат да четат днес“, Астрид Линдгрен.

Нека четем и провокираме децата да четат, за да сме горди от тях утре!

ДГ „Надежда“


Статията е публикувана на 2 април 2024

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА