Златен медал за Елхово от межуданордния турнир по свободна борба „Злати Динев Ройдев“

Публикувано преди 3 седмици  |  Спорт

Общо 150 млади таланти от 29 клуба от страната, като и Турция, Молдова и Северна Македония си разпределиха медалите в 20-ото издание на турнира по борба „Злати Динев Ройдев“ за момчета в свободния стил. Схватките се състояха в зала „Енергетик“, град Гълъбово.

Спортен клуб по борба „Стефан Караджа“Елхово взе участие в престижната спортна надпревара с общо трима състезатели – Атанас Гендов, Димитър Методиев и Ангел Караколев. Атанас и Димитър не успяха да достигнат до медалите, но Ангел се представи отлично и това му донесе златото в категория до 75 кг. Медалите, които получиха победителите са изработени специално в монетния двор на Република България.

Това е поредното отличие за състезател от елховския клуб по борба. Треньорът – Диан Иванов, изрази задоволство от представянето на своите възпитаници, както и от факта, че почти няма състезание и турнир от което те да не достигнат до класиране и награждаване.

Следващото предизвикателство, пред което ще се изправят нашите състезатели, е републиканския шампионат за кадети в град Бургас, който ще се проведе още този уикенд.


Статията е публикувана на 8 април 2024

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА