Община Елхово благоустроява гробищния парк в Елхово (+снимки)

Публикувано преди 1 месец  |  Общество

Община Елхово предприе редица дейности по поддръжка и благоустрояване на гробищния парк в града. Средствата за реализацията им са осигурени от бюджета.  В изпълнените дейности са цялостно измазване на обредния дом – вътрешно и външно, подобряване на електрическата инсталация и осветлението, ремонт на санитарни възли и покрив. Предстои подновяване на надписа на сградата. Алеите в новоизградения парцел са бетонирани, направен е и път – преход от стария към новия парцел.

Пространството около залата също е облагородено и почистено.  Другото ново, от което гражданите, които се движат пеша  ще могат да се възползват, е поставянето на пейки на външната алея намираща се в близост до новия парцел.

Община Елхово закупи и нов специализиран автомобил за транспортиране на покойници – катафалка.  Автомобилът ще бъде използван и за превоз на по-дълги разстояния, когато това се налага. Старата катафалка, ще продължи да се ползва, за да бъдат улеснени близките на покойниците от цялата община.

Служителите работещи в гробищния парк го поддържат в добро състояние –  почистват и  косят целогодишно и са в услуга на гражданите при нужда.

Дейности по разширяване на гробищния парк бяха предприети още през изминалата година поради изчерпване на капацитета в съществуващата част.

Целта на общината с предприетите ремонтни дейности е гробищният парк да осигурява необходимите условия на хората за почит на своите близки.

Източник: Община Елхово


Статията е публикувана на 11 април 2024

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024


НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА