ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Ученици на ПГ „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово с успехи от състезания (+снимки)

Публикувано преди 2 седмици  |  Образование

Ученици на ПГ „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово – призьори в олимпиадата „Kings Bulgaria“ и медалисти в Международното математическо състезание „Математика без граници“

През настоящия м. април в елховската профилирана гимназия се получи престижната награда на Павлин Демирев от IX „а“ клас, спечелил трето място в категорията „Математика“ на заключителния етап на международната олимпиада „KINGS BULGARIA“.

Суперфиналът на състезанието се проведе през месец декември в Букурещ, Румъния.

За постиженията му по математика, както и за приноса му в успешното представяне на българския отбор, Павлин е отличен с диплом и бронзова купа в своята възрастова група. Деветокласникът се е подготвял за престижното състезание вкъщи, както и в часовете по математика на ст. учител  Стоянка Янева.

През настоящата учебна година Силвия Шиварова и Ралица Асенова от VIII „a“ също участват в дистанционната олимпиада „КИНГС“. За изключително представяне в квалификационния кръг по български език и по английски език, момичетата бяха наградени с ДИПЛОМИ – втора степен. Осмокласничките, заедно със своите учители – Виолета Илчева и Петя Василева, обмислят участието си в следващите кръгове на олимпиадата.

Вече четвърта поредна година Гимназията е домакин на Международното състезание „Математика без граници“ за община Елхово, което се провежда в няколко кръга.  Участваха ученици от двете основни училища и ПГ „Св. Климент Охридски“.  Към постиженията по математика е редно да се добавят и два бронзови медала на Силвия Шиварова и Иванина Бонева от  VIII „a“ клас от „Математика без граници“ – зимен кръг.  От явилите се тази година, Павлин Демирев от IX „а“ клас събрал най-много точки от двата кръга, взе участие и в полуфиналния кръг, който се проведе на 13.04.2024 г. в гр. Стара Загора, предстои финала в Несебър в началото на месец юли.

Директорът на училището – г-жа Катя Димитрова връчи наградите на изявилите се ученици, поздравявайки ги за високите постижения, отправи благодарност и към техните преподаватели.

Класирането е значим успех не само за учениците, но и за цялата гимназия. То е доказателство за ефективността на учебния процес в учебното заведение,  повод е не само за гордост, но е и стимул за бъдещи постижения.


Статията е публикувана на 19 април 2024

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА