Детска градина „Надежда” гр. Елхово – Ден на Земята (+снимки)

Публикувано преди 2 седмици  |  Образование

22 Април – международен ден на Земята бе отбелязан и в детска градина „Надежда” – гр. Елхово. Идеята на всички нас е да съхраним нашата красива Земя чиста и естествена, да опазим зелените гори от изсичане, водните басейни от замърсяване и да направим околната среда чиста и приветлива.

По повод деня на Земята, децата от група „Щурче“ взеха участие в беседа на тема „Защо е нужно да пазим природата чиста?“ – разговаряха за това как трябва да живеем, за да пазим почвата, водата и въздухът чисти и какви ще са последствията за нас, ако замърсяваме природата. Децата направиха първата си крачка към природозащитна дейност – почистиха алеите в двора на детската градина от паднали клонки и отпадъци и призовават всички: „Нека не забравяме, че Земята е наш общ дом и трябва да се грижим за нея!”

С децата от гр. „Славейче“ се проведе беседа, в която се поговори за планетата Земя, за това как трябва да я пазим и обичаме, как да се грижим за нея и да й помагаме. Децата изработиха постер, в който включиха основни правила, които трябва да спазваме всички, за да бъде нашата планета красиво и чисто място за живеене. Оцветиха рисунки с красиво послание „Земята е наш дом, нека да я пазим чиста!“

Детска градина „Надежда” гр. Елхово


Статията е публикувана на 22 април 2024

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА