Снимки: Пресконференция в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово по проект, който работи училището

Публикувано преди 11 години  |  Общество, Снимки

pressДнес в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово се проведе пресконференция, чиято цел беше да се запознае обществеността с целите, дейностите и търсените резултати от Проект BG051PO001-3.1.06 „Подобряване качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

На събитието присъстваха г-жа Татяна Петрова – началник на РИО Ямбол и главен координатор на проекта, г-жа М. Манева експертпо мониторинг и техническо  изпълнение

на проекта, г-н Георгиев – експерт в РИО Ямбол, г-жа Пепа Кючукова – председател на Съвета на настоятелите на  училищното настоятелство  при ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, г-н  Христо Петев – председател на Комисията по социална политика и обществени дейности при Общински съвет – гр. Елхово, г-жа Жана Ангелова главен експерт „Образование“-  Община Елхово, кметове на села, учители, родители и ученици.

Пресконференцията беше открита от г-жа Тинка Атанасова- директор на училището. Тя запозна гостите с целите на проекта, с начина на организация в училището за изпълнение дейностите по проекта и ползите от него – повишаване успеваемостта на учениците и подобряване на материалната база на училището.

Г-жа Венета Гинчева – главен възпитател, информира присъстващите с конкретната работа на възпитатели и ученици в полуинтернатните групи.

Г-жа Миглена Арабаджиева – главен счетоводител, представи отчет по финансовото изпълнение на проекта.

На гостите беше  представена и мултимедийна презентация, в която проличаха  дейностите  на всички участници в проекта.

След презентацията вниманието се насочи към  гостите. Изказалите се родители разкриха своето задоволство от резултатите, които са постигнали децата им в полуинтернатните групи.

Поздравления към участниците в проекта поднесе началника на РИО Ямбол и Регионален координатор на проекта.

След изнесената пресконференция гостите бяха въведени в класните стаи и специално оборудваните игротеки, в които се провеждат заниманията по интереси на учениците, включени  в Проект BG051PO001-3.1.06 „Подобряване качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.[nggallery id=“933″]


Статията е публикувана на 18 април 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА