Снимки: Проведе се открит урок по български език в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”-гр. Елхово

Публикувано преди 11 години  |  Общество, Снимки

На 16.04.2013 г-жа П. Мартинова във ІІ-б клас проведе открит урок на тема: „Проблеми на неживата природа през сезоните”. Урокът беше поднесен  по много интересен и забавен за учениците начин. За преговор и актуализиране на старите знания второкласниците получиха писмо от Пролетинка, поставено в пощенската кутия на класа. В писмото тя ги информира, че й се налага да закъснее и затова изпраща на учениците занимателни въпросчета, които не биха ги затруднили.

Урокът беше представен под формата на интересна презентация за живата и неживата природа.

За затвърдяване на новите знания учителката раздаде за всяка от групите работни постери, в които учениците написаха асоциативни думи, характеризиращи един от четирите сезона.

Готовите постери бяха поставени на видно място в класната стая и всеки ученик се самооцени чрез оригиналните надписи на дъската: „Сърчице вземи и сам се оцени!”, „Работих много добре!”, „Работих отлично!” и „Имам още какво да науча!”.

В този момент изненадващо пристигна Пролетинка, която раздаде символична награда. Артистичен второкласник се превъплъти в ролята на синоптика Емил Чолаков, поднасяйки своята хумористична прогноза. Финалните му реплики бяха: „14, 15 и 16 април се очертават едни дъждовни и ветровити дни. Радвайте им се, наслаждавайте им се и напук на родителите си, следобедите играйте на воля”.

Гостите на проведения открит урок – г-жа  М. Попова-помощник директор, учебна дейност, и всички начални учители, останаха впечатлени от знанията на артистичните второкласници.

 

 

ouНа 17.04.2013 г-жа М. Терзиева в ІІІ-в клас проведе открит урок по български език на тема: „Спомагателният глагол „съм” и сегашно време на глагола „съм”. Гости бяха г-жа Т. Атанасова-директор на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”-гр. Елхово, г-жа М. Попова-помощник директор, учебна дейност, както и  учителите от начален курс.

Часът по български език започна с припомняне частите на речта и чрез мултимедийна презентация учениците бяха въведени в същността на урока. Г-жа Терзиева насочи вниманието им към изговора и правописа на спомагателния глагол „съм”.

След успешното усвояване на новите знания третокласниците с приповдигнато настроение рецитираха Вазовото стихотворение „Аз съм българче”.

Всички присъстващи се впечатлиха от малките третокласници, владеещи правописа и терминологията на българския език – отговорите на учениците бяха цялостни и обосновани. В края на урока всеки от тях получи бадж с надпис: „Съобразителен ученик”, „Активен ученик”, „Аз пиша красиво” и „Отличен разказвач”.

Третокласниците отправиха поздрав към гостите с химна на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” и им подариха ръчно изработена великденска украса.

Г-жа Атанасова поздрави третокласниците и им пожела да продължат да бъдат знаещи,  можещи и творчески личности ученици.[nggallery id=“934″]


Статията е публикувана на 19 април 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА