Снимки: Ученици и учители от СОУ “Д-р Петър Берон” се включиха в инициативата “Да изчистим България за един ден”

Публикувано преди 11 години  |  Общество, Снимки

decaУченици и учители от СОУ “Д-р Петър Берон” гр. Болярово преобразиха дворното пространството на учебното заведение и по този начин се включиха в инициативата “Да изчистим България за един ден”.

След учебните занятия, под ръководството на учители и възпитатели, учениците от І до ХІІ клас почистиха и освежиха двора на училището си. Училищното ръководство осигури посадъчен материал, цветна блажна боя, вар, четки, а ръкавиците и чувалите бяха предоставени в рамките на инициативата.

Учениците от начален курс събраха в чували, разделно отпадъците от двора, учениците от V-VІІІ клас почистиха тревата от бордюрите, боядисаха ги в бяло и черно, разкопаха и варосаха дръвчетата, боядисаха в различни цветове скамейките. На най-големите бе отредено да оформят цветните лехи като засадят до розите петунии, теменужки, туя и други цветя. Мрежата около цветната леха, учениците боядисаха в цветовете на националното знаме.

В края на деня, в резултат на общите усилия, училищният двор се преобрази – освежен, почистен и с новооформени цветни лехи.

На следващия ден, след учебните занятия, учителският колектив почисти тротоарните площи в района на училището.


Статията е публикувана на 19 април 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА