Община Елхово загуби финала срещу Община Тунджа за Купата на петте кмета

Публикувано преди 11 години  |  Спорт

gostНа 18.04.2013 г. от 14.00 ч. на стадиона в с. Роза се проведе общински турнир по футбол за Купата на петте кмета – 2013 г, който се провежда по повод традиционния празник в община Тунджа. Срещите преминаха при много голям интерес и с много емоции. Времето и условията за провеждане на турнира бяха много добри.

Отборите бяха разпределени в две групи от по три отбора. Първата среща на община „Тунджа“ с община Стралджа премина с преимущество на отбора на „Тунджа“ и срещата завърши 2:0 за тях. При втората среща с община Болярово не бе излъчен победител и крайният резултат беше 0:0, с което община „Тунджа“ си осигури да играе на финала с победителя от другата група, отборът на община Елхово, който беше и досегашен носител на купата.

На финалната среща, за първо и второ место, играха отборите на общините „Тунджа“ и Елхово. В редовното време не беше излъчен победител и срещата завърши при резултат 1:1. При изпълнението на наказателни удари (дузпи), по-добре се представиха футболистите от „Тунджа“ и с 3:1 спечелиха преходната Купа на петте кмета.

Голмайстор на турнира с четири попадения е Тодор Василев от община „Тунджа“. За най-добър вратар беше излъчен Станимир Петров, също от община „Тунджа“. Най-добър защитник бе Иван Джигов от община Елхово; най-коректен състезател – Тодор Александров от отбора на областна администрация, а най-техничен и полезен състезател – Минко Едрев от община Стралджа.

Купата и грамотите връчи Георги Георгиев – кмет на община „Тунджа“.


Статията е публикувана на 19 април 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА