Снимки: Продължават откритите уроци в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово

Публикувано преди 11 години  |  Общество, Снимки

lessНа 22.04.2013 г. в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово, в 8-а клас с преподавател В. Иванова се проведе открит урок по английски език. Присъстваха директорът на училището– г-жа Тинка Атанасова, г-н Ханджиев-ПДУД, учители и възпитатели от прогимназиален етап.

Темата на урока беше „Професии“ – част от глобалната тема „Нека моят дух лети“. Чрез задаване и отговор на въпроси учениците представиха живота на една жена с необичайна професия за началото на 20 век – пилот Амелия Еърхарт, посочиха нейните летателни рекорди и борбата й за правото на жените да летят.

Преди поставяне на темата учениците си припомниха изучените досега професии и задълженията, свързани с тях. Това беше един плавен преход към новите знания.

Самостоятелната работа в учебника позволи на осмокласниците да се запознаят с нови наименования на актуални професии и ангажиментите на самите професии. Особен интерес и активност предизвикаха подготвените от учителя игрословици. Разделени на два екипа, учениците търсиха и откриха закодирани професии. След завършването на осми клас им предстои да вземат важно решение за своя училищен и професионален избор. В този урок те разшириха и допълниха знанията си за някои професии. Освен образователни цели в темата присъстваха и възпитателните акценти.

В края на часа директорът на училището – г-жа Тинка Атанасова, поздрави учениците за тяхното участие и отново им напомни, че всички трябва да продължат образованието си, като изберат най-подходящото за тях учебно заведение.[nggallery id=“943″]


Статията е публикувана на 23 април 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА