Поход до близка местност по повод Денят на Земята в Болярово

Публикувано преди 11 години  |  Общество, Снимки

bolУчениците от полуинтернатните групи на СОУ”Д-р Петър Берон” гр. Болярово посетиха близка местност по повод Денят на Земята.

Четирите полуинтернатни групи на СОУ ”Д-р Петър Берон”, сформирани  по проект  BG051PO0013.1.06 „Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес“ посетиха Мандра баир – близка местност до гр. Болярово. В района се отглеждат фазани, яребици и кеклици за разселване, което даде възможност на  учениците да се запознаят с биологичното разнообразие на растителния и животински свят.

По повод Денят на Земята в СОУ”Д-р Петър Берон” откриха кът от живи цветя и макети, изработени от учениците от I до ХII клас от природни материали, хартия, пластмаса. Пред всички ученици бяха представени презентации на тема „Историята на Денят на Земята” и „Опазване на околната среда”.

В полуинтернатните групи са обхванати над 100 ученици от I до VIII клас. По проекта са оборудвани две занимални, на участниците са раздадени тениски с логото на проекта, очаква се обзавеждане и за другите две учебни стаи.[nggallery id=“946″]


Статията е публикувана на 23 април 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА