Среща с първокласници в библиотеката при НЧ „Развитие – 1893“

Публикувано преди 2 седмици  |  Образование

Първокласниците и техните учители Стела Гаджонова и Светлана Иванова от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ отбелязаха предстоящия празник 11 май – ден на светите братя Кирил и Методий с посещение в библиотеката при НЧ “Развитие – 1893“. Децата научиха, че на този ден празнуват и всички библиотекари – хората, които също като Кирил и Методий отключват прозорчето към знанието и познанието, чрез звънката и благозвучна реч, писменост и богатството на книгите. Това беше чудесен повод да се запознаят с професията на библиотекаря, със света на книжките и Молбата на книгата.

Те посетиха и различни отдели на библиотеката –„Заемна за възрастни“, „Изкуство“, „Краезнание“ и се запознаха с различните дейности. „Библиотечната екскурзия“ продължи с детския отдел, който събира книги в услуга на малките читатели и тийнейджъри, каквито са и бъдещите второкласници. Децата се включиха в предизвикателни игри и въпроси за живота и делото на Кирил и Методий, в които показаха любознателност и много знание.

Освен, че активно работят с деца и провеждат с много любов инициативата Маратон на четенето, библиотечните специалисти организират за малчуганите и ред други изяви. Те са хората, които запленяват децата на Елхово, показвайки им чудния свят на книгите в детския отдел на библиотеката. И за своя празник те се срещнаха отново с малки бъдещи читатели. Гостуването приключи с „фотосесия“ пред портрета на светите братя.


Статията е публикувана на 8 май 2024

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА