ОУ ,,Хаджи Димитър“ – с. Гранитово отбеляза своя празник /снимки/

Публикувано преди 1 седмица  |  Образование

На 10.05.2024 г. се навършват 184 години от рождението на Хаджи Димитър. Основното училище в село Гранитово е основано в далечната 1850 г. и то носи името на този бележит и достоен българин. Неговият подвиг и саможертва са живи в паметта на поколенията. Животът му е пример за всеотдайност и любов към Родината, така необходими и днес.

Ученици, учители и гости сведоха глави пред подвига на смелия войвода и тържествено отбелязаха Патронния празник.

Госпожа Веска Георгиева – директор на ОУ ,,Хаджи Димитър“, поздрави присъстващите и пожела здраве, търпение, воля и всеотдайност по пътя на духовността. Тя се обърна към учениците с послание да са ученолюбиви и да следват мечтите си, а учителите призова с вдъхновение и отговорност да обучават и възпитават децата – бъдещето и надеждата на България.
В тържествената част прозвучаха стихотворения за България, патриотични песни и баладата ,,Хаджи Димитър“ от Христо Ботев.

Празникът продължи с фолклорен концерт – ,,Шарена палитра“. Участниците изненадаха публиката с пъстър букет от песни, танци, приказки, традиции и обичаи. Тържеството завърши с посланието, че доброто, красотата и обичта са нещата, които свързват хората.

ОУ ,,Хаджи Димитър“ – с. Гранитово


Статията е публикувана на 10 май 2024

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024


НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА