На вълнуващо тържество училищното семейство на ПГ „Св. Климент Охридски“ – Елхово изпрати своя випуск 2024 г. /снимки/

Публикувано преди 1 седмица  |  Образование

13 май беше един изключително специален ден за зрелостниците от випуск 2024. Ден, изпълнен с радост и вълнение, разбира се – и с малко тъга. Последният училищен звънец беляза края на ученическите години и началото на едно ново пътешествие – животът.

В този ден училищното семейство на ПГ „Св. Климент Охридски“ официално изпрати тазгодишните абитуриенти. Тържеството се състоя в двора на учебното заведение. Преди това дванайсетокласниците присъстваха на последния час на класа, заедно с класните си ръководители – Сани Иванова и Петя Димитрова. Радостни викове и броене от 1 до 12 изпълниха училищните коридори и пространството навън.

След удара на последния училищен звънец, директорът Катя Димитрова по стар български обичай плисна пред зрелостниците менче с вода. Събралите се по-малки техни съученици ги посрещнаха с бурни аплодисменти под звуците на празнични фанфари. Последва традиционната церемония по предаване училищното знаме на следовниците от 11 клас, след което прозвуча националният ни химн.

Като въведение на празничната програма, водещите Вения и Габриела от 10А клас прочетоха стихове за деветнайсетгодишните абитуриенти. Представиха и гостите на събитието: г-н Петър Гендов – кмет на община Елхово, г-н Християн Кускунов – председател на общинския съвет в Елхово, председател и членове на Управителния съвет на училищното настоятелство, членове на обществения съвет на гимназията, директори, бивши учители и ученици, родители.

С красиви цветни букети и много съкровени изповеди, Силвия-Александра и Георги от 12А клас, Росица и Виктория от 12Б клас отправиха последователни послания към класните си ръководители – Катя Димитрова (класен ръководител до 12 клас, Сани Иванова –сегашен класен) и Петя Димитрова.

Директорът на гимназията Катя Димитрова произнесе слово по случай изпращането на зрелостниците. В своята реч тя им напомни, че днешната раздяла не е завинаги, пожела на абитуриентите успех в техните бъдещи начинания и достойно представяне на предстоящите държавни зрелостни изпити. Ванеса и Иван от 12А клас изказаха гореща благодарност на г-жа Димитрова за отдадеността ѝ през 4-те години, когато им е била класен ръководител, както и за проявеното разбиране като сегашен ръководител на учебното заведение.

Абитуриентско слово от името на випуск 2024 прочете Магдалена от 12А, отправяйки думи на признателност, обич и почит към учителите от ПГ „Св. Климент Охридски“, които са им преподавали през 5-те учебни години.

Ивета от 11а клас поднесе песенен поздрав за абитуриентите, а танцьорите от танцовите състави „Яница“ към ОДК – Елхово с ръководител Цветанка Христова и „Младо тракийче“ към НЧ „Развитие – 1893“ с ръководител Марина Ковачева изиграха специално за тях някои от своите уникални танци.

В края на последния учебен ден за випуск 2024 г. всички зрелостници се качиха на импровизираната сцена и заедно изпяха култовата песен „Един неразделен клас“.

Автентичният звук на гайда и всеобщото хоро поставиха емоционалния финал на вълнуващото тържество.

На добър час, скъпи абитуриенти! Нека по своите непредсказуеми пътища животът да ви напише най-голямата шестица!

ПГ „Св. Климент Охридски“ – Елхово


Статията е публикувана на 13 май 2024

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024


НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА