Библиотеката при НЧ „Развитие – 1893“ отново посрещна първокласници /снимки/

Публикувано преди 1 седмица  |  Общество

Библиотеката при НЧ „Развитие – 1893“ отново посрещна гости – първокласниците от ОУ „Св. П. Хилендарски“. Поводът е провеждащата се кампания Национална библиотечна седмица с поредица от разнообразни събития в цялата страна под надслов „Библиотеките – по-нужни от всякога“. Целта на библиотекарите е възпитаване в любов към книгите и четенето от най-ранна възраст у децата, стимулиране на четенето и приобщаване към света на книгите.

Бъдещите читатели гостуваха на библиотеката заедно със своите учители Милена Петрова и Жанета Сотирова. Момичетата и момчетата разгледаха детския отдел, отделът за възрастни и компютърната зала, с които библиотеката разполага. Запознаха се с правилата за ползване на библиотечните услуги, разбраха какъв е редът за записване като читатели. Така учениците научиха за дейността на библиотеката и тайните, които светът на книгите е готов да им разкрие, а институцията си спечели нови въодушевени читатели.Малките приятели на читалищната библиотека – първокласниците, демонстрираха смело, че вече могат да четат.

За 18-а поредна година Българската библиотечно-информационна асоциация организира застъпническата кампания Национална библиотечна седмица Инициативата се провежда в партньорство с Фондация „Глобални библиотеки – България”. Медийни партньори на кампанията са БНТ, БНР, в. Стандарт и онлайн медиите Аз чета и Детски книги.


Статията е публикувана на 14 май 2024

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024


НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА