Снимки: Третокласничката Габриела Йорданова от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” спечели конкурса за детска рисунка „Аз и Европа”

Публикувано преди 11 години  |  Общество, Снимки

gabНа официална церемония в Областна администрация – Ямбол, протече награждаването на отличените в конкурса за детска рисунка „Аз и Европа”. Картините на младите творци отразяват културното многообразие на Европейския съюз.

119 деца от 1 до 4 клас се включиха със свои рисунки в конкурса. Всички участници получиха награди от организаторите Областна администрация Ямбол и Областен информационен център Ямбол.

Жури в състав Цветан Казанджиев, Марияна Плочева и Ивайло Илиев определиха носителите на първа, втора и трета награда.

Габриела Йорданова от 3-а клас се класира на първо място и получи енциклопедия за изкуството, грамота и предметна награда. Картината на Габриела олицетворява приятелството в Европейския съюз на фона на знамената.
Поощрителни награди бяха раздадени на още трима ученици от 3-а клас: Стоян Александров, изобразил чрез своята рисунка приятелството в Европейския съюз; Симона Кръстева, която се представи с картина на български момичета, облечени с национални носии, и Симона Димитрова, от чиято картина ни гледат очите на деца от различни народности, обединени в общо приятелство.

Третокласниците впечатлиха всички с таланта си, който дължат на преподавателя по изобразително изкуство – Ангел Трънков.[nggallery id=“983″]


Статията е публикувана на 10 май 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА