Снимки: Вечер на Математиката в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Елхово

Публикувано преди 11 години  |  Общество, Снимки

natНа 9 май първокласниците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Елхово, заедно със своите преподавателки г-жа К. Кръстева и г-жа С. Иванова представиха Вечер на математиката. Гости на вечерта бяха директорът на училището, помощник директорите, главните учители, учители, възпитатели и родители.

Първокласниците знаят, че математиката е навсякъде около тях. И затова с голяма доза артистизъм въведоха всички в необятния свят на цифрите и на точната им наука – математиката. Чрез драматизация разкриха и тайната на числото 0. С него нищо не може да се брои, но пък която и да е цифра застане вляво от него, тя получава десетократно по-голяма сила и мощ.

В състезанието между сформираните смесени отбори на двата класа – отбор „Ракета“ и отбор „Слънце“, се разрази истинска битка. Спечели с 4 точки разлика отбор „Ракета“.

Жури в състав: председател – г-жа Т. Атанасова – директор на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, членове: г-жа М. Попова – Помощник директор, учебна дейност и г-жа М. Терзиева – Главен учител начален етап на основното образование.

В първи кръг първокласниците показаха, че могат да решават бързо и безгрешно числени изрази с три числа. В края на играта се получи изречението „Ние обичаме математиката“.

Във втори кръг учениците четоха с разбиране нелесни логически задачи. И двата отбора се справиха отлично.
В трети кръг учениците решаваха занимателни задачи. Отново всички се представиха отлично и точките на отбора бяха равни.

Най-вълнуващ беше четвърти кръг, когато учениците работеха сами на компютъра. Задачата им беше за 1 минута да решат числови изрази от събиране и изваждане до 20. Победителят реши 14 числови израза, без да допусне грешка.

На финала участниците приятелски си подадоха ръце, а техните учителки ги поздравиха за великолепните математически изяви.

Г-жа Т. Атанасова – директор на училището, официално връчи Грамоти за отлично представяне на отборите, Грамоти за участие във Вечерта на математиката и топки на отборите, като отправи благодарност към участниците: „Във Вечерта на математиката достойно се състезаваха отборите на най-малките ученици-първокласниците”.[nggallery id=“985″]


Статията е публикувана на 10 май 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА