Дейностите по реконструкцията на водопровод по ул. „Морава“ в Елхово са към своя край /снимки/

Публикувано преди 7 дни  |  Общество

Строително – монтажните дейности на обект „Реконструкция на водопровод по ул. „Морава“ в Елхово, които Община Елхово и ВиК- Ямбол започнаха преди месец са към своя край. Предстои въвеждане на обекта в експлоатация.

Извършена е подмяна на съществуващ водопровод  по ул. „Морава“  – от ул. „Стара планина“ до ул. „Камчия“ и ул. „Булаир“  и от „Морава“ до ул. „Царибродска“.

Финансирането на строително – монтажните дейности е почти изцяло на ВиК Ямбол. Общо 753 – метровият етернитов водопровод е подменен с полиетиленови тръби, висока плътност, ф200 и ф300 – три водопроводни клона. Едновременно с подмяната на силно амортизирания участък са подменени и всички шест сградни водопроводни отклонения. Полагането на новия тръбопровод  е извършено по безтраншейна /безизкопна/ технология на прокопаване на трасето им чрез т. нар. управляемо директно пробиване на почвения слой.

ВиК Ямбол е изпълнител на ремонтните дейности, а Община Елхово осъществи проектиране, надзор и съгласувателни процедури до въвеждането на обекта в експлоатация.

Ефектът от подмяната на тази част от остарелия етернитов водопровод, която бе в лошо експлоатационно състояние ще подобри значително неговата работа и ще спомогне за решаване на проблема с честата аварийност и загубите на вода.

 


Статията е публикувана на 15 май 2024

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024


НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА