С успех започнаха фестивалните участия на ДЮТС „Яница” за сезон 2023/2024

20 май 2024 10:33  |  Образование

Дъждовно, но цветно! Така кръстихме участието на ДЮТС „Яница”, Елхово в Традиционния събор на народното творчество „Мараш пее-24” на 19 май – неделя.

Форумът се провежда под патронажа на кмета на община Стралджа Атанас Киров. Целите на събора бяха оправдани от присъствието на клубове, групи и състави от различни градове и области на България. Малки и големи танцьори се включиха в „надиграването” под зоркото око на представителите на журито- акад. Крум Георгиев, доц. Ивайло Иванов, Стойчо Тончев, Георги Пенев, Светлана Петрова.

ДЮТС „Яница”, Елхово с ръководител Цветанка Христова участва с две от групите-втора и трета, като се състезаваше в категория любителски танцови колективи за обработен фолклор в първа възрастова група до 14 години.

Репертоарът, който децата представиха бе от различни фолклорни области – „Песничка” и „Свищовски танц”-хореограф Севдалин Трендафилов и „Еленино хоро” и „Дунавско празнично хоро”-хореограф Цветанка Христова.
След хората, изиграни на централния площад от участници и публика в очакване на журито, дойде и най-вълнуващия момент – обявяване на резултатите.

ДЮТС „Яница”, Елхово получиха двете първи места в своята категория.
Наградите бяха връчени от г-н Атанас Киров, кмет на община Стралджа.

Специален гост на фолклорния събор бе г-н Петър Гендов, кмет на община Елхово, който лично поздрави децата, а заедно със съпругата си, се насладиха на изпълненията на нашите деца.

Благодарим и на всички родители, които въпреки дъждовното време бяха наша публика и подкрепа!

Пожелаваме успех на ДЮТС „Яница” и на предстоящите участия и фестивали!

Цветанка Христова
ръководител на ДЮТС „Яница”, ЕлховоСледете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО