ДГ „Надежда“ отбелязва 24 май с цветя, венци и признание за учител на годината /снимки/

23 май 2024 16:02  |  Образование

Ден преди празника на славянската писменост и култура, 24 май, дворът на детска градина „Надежда“ се изпъстри от идващи с букети цветя,  деца и родители. Във всяка група се създаде особена празнична атмосфера  – звучаха песни, рецитираха се и се четоха стихове, с любопитство децата разглеждаха портрета на светите братя.  Както всяка година, така и тази, пъстрите и ароматни букети се превърнаха в красиви венци в чест на двамата братя Кирил и Методий. Децата с радост се включиха в изплитането и окачването на венците, които поставиха заедно със своите учители на всеки от входовете и по терасите на детската градина. А снимките с портрета на двамата братя ще останат мил спомен на тях и техните семейства.

Благодарим на всички родители и деца, които за поредна година се погрижиха за поддържането на тази прекрасна традиция по сплитане на венци. Така ще се помни и почита делото на Солунските братя, ще възпита децата от малки в обич, почит и уважение, ще ги приучи на гордост и признателност, че наглед малка България е дала толкова много на всички славянски народи и целия свят.

„Върви, народе възродени“ ще прозвучи гордо в ранното утро на 24 май на традиционното празнично шествие, в което ще вземат участие учители, просветители и културни дейци, много деца и ученици.

Педагогическият екип на ДГ „Надежда“ единодушно излъчи своя Учител на годината – старши учител Жулиета Георгиева – учител в група „Червена шапчица“. Учител с опит, подготвен специалист, отдаден и отговорен педагог, всеотдаен приятел на децата и не на последно място отзивчив колега и приятел, г-жа Георгиева се е доказала във времето и не веднъж под нейно ръководство децата са се изявявали, печелили награди и представяли детската градина на престижни конкурси и сцени. Заслужената награда ще й бъде връчена от кмета на Община Елхово на специална церемония в деня на славянската писменост и култура.



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО